Κλείσιμο Εργασιών prog HRC

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι το έργο prog HRC κλείνει τον κύκλο των εργασιών του.

Η σύμπραξη του έργου αποτελούταν από το το Εργαστήριο Αυτοματοποίησης & Ρομποτικής (ΕΑΡ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την εταιρεία SPECTRAtech.

Αντικείμενο του έργου αποτέλεσε η ανάπτυξη ενός καινοτόμου ρομπότ βοηθού στο οποίο ο άνθρωπος θα επιδεικνύει κιναισθητικά σύνθετες επαναλαμβανόμενες ή περιοδικές εργασίες και το ρομπότ θα μαθαίνει να τις εκτελεί με σταδιακή αυτοματοποίηση.

Αποτέλεσμα του έργου είναι η ανάπτυξη ενός φορητού και ευέλικτου κελιού εργασίας με ρομποτικό βραχίονα που έχει τη δυνατότητα να τοποθετείται στη γραμμή παραγωγής και να προγραμματίζεται εύκολα και γρήγορα για συγκεκριμένη εργασία από τον άνθρωπο, χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό.

Ταυτόχρονα του έργο μεταξύ άλλων συνέβαλε:

  • Στη δημιουργία και διατήρηση θέσεων απασχόλησης
  • Στην αριστεία και στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας σε εθνικό – ευρωπαϊκό- διεθνές επίπεδο
  • Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης της σύμπραξης με την ενσωμάτωση νέας γνώσης, την αξιοποίηση της υπάρχουσας καινοτομίας καθώς και με την προσφορά νέας καινοτομίας

Το έργο υλοποιήθηκε σε 4 Ενότητες Εργασίας (ΕΕ), οι οποίες αντιμετώπισαν συγκεκριμένα θέματα που συνείσφεραν στους κύριους στόχους του έργου.

Οι ενότητες Εργασίας του έργου χωρίζονταν σε:

  • Ενότητα Εργασίας 1:Σχεδιασμός πλαισίου, προδιαγραφές και ορισμός σεναρίων χρήσης
  • Ενότητα Εργασίας 2:Σταδιακή αυτοματοποίηση εργασιών για ασφαλή συνεργασία και προσαρμοστικότητα
  • Ενότητα Εργασίας 3:Σύνθεση συστήματος και αξιολόγηση
  • Ενότητα Εργασίας 4:Προστασία διανοητικής ιδιοκτησίας

Το έργο παρουσιάστηκε  στην 85η και 86η ΔΕΘ, όπου το ευρύ κοινό και κόσμος από την πολιτική ζωή της χώρας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την ομάδα έργου, να εξοικειωθούν και να δουν από κοντά τον ρομποτικό βραχίονα.

Οι εταίροι του έργου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το κοινό το οποίο παρακολούθησε τις εξελίξεις του έργου καθώς και τα άτομα τα οποία υποστήριξαν την ομάδα έργου κατά τη διάρκεια υλοποίησης του.

Συνεχίζουμε δυναμικά την περαιτέρω ανάπτυξη του ρομποτικού βραχίονα με τελικό σκοπό τη βελτιστοποίηση του και τελικώς την πλήρη αξιοποίηση του από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ελληνική και διεθνή οικονομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

espa

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης