Πρόκριση του ProgHRC στην τελική φάση του Next Stage Challenge

Το ProgHRC προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού Next Stage Challenge στην οποία θα διαγωνιστούν συνολικά 15 νεοφυείς επιχειρήσεις από τη Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζοντας καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα σχετικά με την υγεία, τον αθλητισμό, την αγροδιατροφή, την ψηφιακή τέχνη, τη βιομηχανική παραγωγή και τις μεταφορές.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις νέες εγκαταστάσεις της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, οι 15 φιναλίστ θα διαγωνιστούν για τρία χρηματικά βραβεία στις κατηγορίες «Στάδιο Ιδέας», «Στάδιο Πρωτοτύπου» & «Στάδιο Εσόδων», ενώ ένα ευρύ δίκτυο οργανισμών θα επιλέξει κάποιες από τις ομάδες για την παροχή επιπλέον επάθλων. Οι διαγωνιζόμενοι σε κάθε κατηγορία θα αξιολογηθούν συγκριτικά βάσει της σαφήνειας της επιχειρηματικής τους στόχευσης, της συμπληρωματικότητας της ομάδας τους, του μεγέθους της οικονομικής προοπτικής και της καινοτομίας του εγχειρήματος.

Η επιλογή των 15 φιναλίστ έγινε ανάμεσα στις 27 διαγωνιζόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη διαδικασία προετοιμασίας του Next Stage Challenge. Η προετοιμασία είχε διάρκεια 10 εβδομάδων και περιελάμβανε εντατική εκπαίδευση και συμβουλευτική καθοδήγηση.

Ολοκληρώνοντας την προετοιμασία οι 27 ομάδες απέκτησαν πρόσβαση στο δίκτυο μεντόρων του Next Stage Challenge, αποτελούμενο από καταξιωμένους επιχειρηματίες, ιδρυτές εταιρειών και έμπειρα στελέχη οργανισμών. Η πρώτη γνωριμία ανάμεσα στους μέντορες και στις 27 startups έγινε μέσα από μια μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση την οποία θα ακολουθήσουν πολλές κατ΄ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο διαγωνισμός Next Stage Challenge πραγματοποιείται πρώτη φορά φέτος, με σχεδιασμό και υλοποίηση από την Ideas Forward. Η χρηματοδότηση του διαγωνισμού παρέχεται από το πρόγραμμα Intelligent Cross-Border Accelerator (iCBA) που συντονίζει η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και στο οποίο συμμετέχουν το ερευνητικό κέντρο SEERC του CITY College και το Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης». Το πρόγραμμα iCBA συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

espa

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης