Έγκριση υλοποίησης έργου

Εγκρίθηκε και ξεκινά η υλοποίηση του έργου «Σταδιακή αυτοματοποίηση εργασιών με συνεργασία ανθρώπου και ρομπότ» (ProgHRC) που είχε υποβάλει η SPECTRAtech Α.Ε. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αυτοματοποίησης & Ρομποτικής του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας: «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ Β’ Κύκλος» του ΕΠΑνΕΚ.

Σκοπός του ProgHRC είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου ρομπότ βοηθού στο οποίο ο άνθρωπος θα επιδεικνύει κιναισθητικά σύνθετες επαναλαμβανόμενες ή περιοδικές εργασίες και αυτό  θα μαθαίνει να τις εκτελεί με σταδιακή αυτοματοποίηση. Το έργο θα βασιστεί σε σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης με επίδειξη που θα εξελιχθούν για να επιτευχθεί αποδοτική συνεργασία ανθρώπου με ρομπότ. Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονες μέθοδοι μηχανικής όρασης με κάμερες βάθους και θα αναπτυχθούν κατάλληλα ώστε να προσφέρουν αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου στο ρομπότ σε συνδυασμό με λαβή αντικειμένων. Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί ευχρηστία, προσαρμοστικότητα και ασφάλεια, δίνοντας τη δυνατότητα στο ρομπότ να μαθαίνει από τον άνθρωπο πώς να εκτελεί διάφορες εργασίες.

Αποτέλεσμα του έργου θα είναι ένα φορητό και ευέλικτο κελί εργασίας με ρομποτικό βραχίονα, που θα τοποθετείται στη γραμμή παραγωγής και θα προγραμματίζεται πολύ εύκολα και γρήγορα για τη συγκεκριμένη εργασία από τον άνθρωπο, χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

espa

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης